Geschiedenis

Op hemelvaartsdag 1989 werd het eerste ULV Studentenhockeytoernooi georganiseerd door OMSG Plutarchus en EMOD Kokkepel. Dit tweedaagse sport- en feestevenement is sindsdien niet tot nauwelijks meer weg te drinken uit het Maastrichtse studentenleven.

Tot en met 2000 vond het toernooi plaats tussen de pittoreske heuvels van Cadier en Keer, maar door de enorme groei moest worden uitgeweken naar het al niet minder prachtige terrein van de Maastrichtse Hockey Club.

Een dames- en een herendispuut strijden in een team voor de felbegeerde ULV wisselbeker, en vele mindere sportgoden weten met hun typische kwaliteiten een ULV-mok in de wacht te slepen. Dit alles ter bevordering van de integratie alsmede de welbekende feestvreugde.

Doordat ieder jaar weer ook vele ‘buitenlandse’ disputen van de partij zijn, is het ULV verworden tot een waar integratiefestival voor jong en oud, dispuut en vereniging, corps en onafhankelijk, dat bekend is door het hele land. ULV-tradities zoals het ‘One-more-time’-spel en het Pré-ULV feest zijn deel geworden van studentenstad Maastricht.

×
Top